Vibeke

Vibeke Adler

Uddannet psykolog som Cand.psych. fra Århus Universitet, 1978.  Autoriseret af Dansk Psykolognævn og medlem af Dansk Psykologforening.

Er videreuddannet som specialist i psykoterapi samt godkendt supervisor i psykoterapi på videreuddannelsesniveau.

Er endvidere SE-practitioner, dvs. Somatic Experiencing  eller SE® behandler, med en 3 årig efteruddannelse i Peter Levine’s metode, hvor man behandler chok-traume og PTSD udfra en kropslig tilgang. Er nu assistent på denne uddannelse.

Har gennem 30 år løbende arbejdet med fordybelse, afbalancering af emotioner, nærværs – og bevidsthedstræning samt indre kropsopmærksomhed. Både til styrkelse af egen centrering og ved træningskurser i Mindfulness for professionelle og andre motiverede.

Har i gennem 30 år som uddannet psykolog gennemgået adskillige supplerende efteruddannelser og terapeutiske kursusforløb.  Har dygtiggjort sig inden for kropsorienteret psykoterapi, kunst- og billedterapi, chok-traume-terapi (Peter Levine, Somatisk Experience), meditation og energibevidsthed (Bob Moores lære), nærværstræning med eget anker i Dzogchen (Jes Bertelsen som vejleder)mmm..

Arbejder ressourceorienteret og integral psykologisk udfra en humanistisk eksistentialistisk tilgang og udfra et psykodynamisk og helhedsorienteret forståelse.

Har mange års erfaringer med undervisning på forskellige uddannelsesinstitutioner. Har tidligere arbejdet som adjunkt på Århus Universitet, og som klinisk børnepsykolog på Børnepsykiatrisk Hospital i Risskov.

Har siden 1983 haft privat psykologpraksis med individuelle klienter, par og familier. Herunder også professionel supervison og coaching.

Etablerede sammen med aut.cand.psych. Peter Hendriksen i 1983 Psykolog Knudepunktet.

Grundlagde i 1983 kursusvirksomheden, Center for Professionel og Personlig Udvikling på Knudepunktet, og har siden været leder af dette.

Har her udbudt længerevarende efteruddannelsesforløb for psykologer såvel som for ikke-psykologer.  Herunder konsulentfunktioner, supervisionsforløb, personlig og professionel kompetenceudvikling, nærværstræning, forløb med mindfulness og spirituel fordybelse, træning i energibevidsthed m.v..

Har selv været i hhv. terapeutisk og spirituel træning og fordybelsesproces siden 1978 og har som nævnt stiftet bekendtskab med adskillige og meget forskellige terapeutiske samt spirituelle traditioner og metoder.

Dette danner god basis for, ved hver enkelt klient-kontakt at vurdere, hvad der aktuelt vil være den mest støttende og udviklingsfremmende terapeutiske tilgang for den enkelte.

Har altid arbejdet, tænkt og undervist integralt psykologisk, – med mere interesse for,hvad der forbinder forskellige traditioner og metoder end for hvad der adskiller. Grundlagde i 2005 Institut for Integral Psykologi, som udvikler, formidler og træner den integralpsykologiske forståelse og tilgang til menneskelige og psykologiske problemstillinger.

Har siden 1980 levet sammen med cand.psych. Peter Hendriksen og har 3 voksne børn sammen.